Café Ensing in Peize

In de kop van Drenthe ligt het mooie dorp Peize. In het centrum van Peize heeft u Café Ensing.

Café Ensing kent een rijke geschiedenis. Vijf generaties zit de familie Ensing al bij de dorpskerk van Peize. In 1869 start Reinder Ensing in het pand aan de Kerkstraat 4 (ten zuiden van de kerk). Ook zoon Jan en kleinzoon Reinder stonden aan de tap van dit café.  Op deze plaats zaten ze 80 jaar en het bedrijf verhuisde toen naar de Hoofdstraat 52 (ten westen van de kerk). De verhuizing was in 1949 en met Reinder Ensing en Annelies van Zonneveld als de huidige uitbaters, is het café hier meer dan 70 jaar gevestigd.

Tegenwoordig bestaat het bedrijf niet alleen uit een café. We hebben door ons systeem van flexibele wanden de mogelijkheid om te variëren in de zaalgrootes. Welke uitstekend geschikt zijn voor bijvoorbeeld het vieren van bruiloften, recepties, verjaardagen, buffetten, barbecue, Drentse koffietafel, personeelsfeesten, vergaderingen, reünies, condoleance.

Tevens beschikt het café over een terras voor het café en een terras achter het café die beschikbaar is voor groepen, een verwarmd biljart, slijterij en verhuur van Elektrische choppers.

Mocht u in de buurt zijn, kom dan gerust eens langs en geniet van onze bekende Drentse gastvrijheid!

U bent van harte welkom!